Konzervatoř plná vůní…

V úterý 17. prosince se to kromě našich domácností rozvonělo i v Koncertním sále Leoše Janáčka na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Za nápadem, dobrým načasováním a celou realizací komponovaného pořadu s poetickým názvem „S vůní medu a skořice“ stojí pedagožky Eva Oravcová a Eva Polášková.

Téma, které se rozvonělo už při pouhém pohledu na nápaditý plakát, nabízelo přímo několikachodové menu. Společně s nimi pekli, vařili a zdobili i další kolegové: Ludmila Forétková, Kateřina Majerská, Alena Šmídová, Jana Davidová a obléct si zástěru se nezdráhal ani kolega Jakub Kupčík.

Na scéně prostřený stůl, kanafasový ubrus, na něm mísa s jablíčky, ozdobený stromeček … vše, co patří k té správné vánoční pohodě. Ochutnávka tedy mohla začít. O všech dobrotách, co na stole ležely, se nakonec zpívalo a tančilo. V autorských choreografiích Evy Oravcové a pod jejím vedením vystoupili žáci přípravného tanečního studia z MŠ a ZŠ Ostrčilova, ze ZŠ Matiční, ze ZŠ Gen. Janka a ze ZŠ Zelená.

Přípravný sbor Ostravského dětského sboru Slavíci a děti přípravného hudebního studia nabídli posluchačům plný talíř tematických písniček o jídle, pod laskavým vedením Evy Poláškové a Kateřiny Majerské. A aby ten „tanec“ kolem plotny šlapal pěkně v rytmu, o to se postaral Jakub Kupčík, který pro BBB Junior zaranžoval a s žáky nastudoval Vánoční směsici.

Sladkým a lahodným krémem, který pospojoval jednotlivé pláty medového těsta, bylo pásmo Jiřího Ryšánka, Pavla Šruta i autorské básně naší kolegyně Ludmily Forétkové, která vše také připravila s dětmi literárně-dramatického oboru.

Všechna sborová čísla hudebně okořenily svým doprovodem Alena Šmídová a Jana Davidová. Děti i studenti si celý koncert náramně užili  a po koncertě nezbyl na stole ani drobeček. Po všech těch hudebních dobrotách se jen zaprášilo, a poněvadž hlavní aktérky jsou hospodyňky, kuchařky a také mámy, všichni posluchači v publiku museli cítit tu teplou a otevřenou náruč, laskavost i obdiv k tomu, že se nikdo z vyučujících neostýchal být také součástí legrační a milé interakce.

Kdo během koncertu nedostal chuť na perníčky, cukroví, vánočku, kapra či bramborový salát, jakoby na koncertě vůbec nebyl. A my všichni zúčastnění … uchovejme si v paměti tento povedený recept.

Foto: Jakub Kupčík


Podzimní prázdniny

Podzimní prázdniny